Buscar este blog

22 de marzo de 2009

REGATA 22/3/2009

Participants: 7

Toc d'atenció de sortida a les 13.15 h.

Condicions meteorològiques:

Vent: 220 º

Temperatura aire 13 º

Dia assoleiat i mar de plana a rissada.

Velocitat del vent: de 14 a 30 nusos

La regata d'avui ha tingut pocs participants, tant sols 7 patinaires s'ha decidit fer front al vent que ha arribat a una ratxa màxima a terra de 30 nusos.

La sortida ha tingut problemes, aquest cop no per el cronòmetre sino per la linea de boia - barca degut al fort corrent la zodiac s'ha mogut molt i ha obligat a fer una sortida per babor a tots els regatistes.

Un cop arrancada la regata els participants s'ha dispersat, no s'ha seguit un grup molt compacte, i el rumb a boia de cenyida presentaba un repte per decidir el moment adequat per fer el primer bordo, el més matiner en fer-lo ha sigut el Xavi Vila, que amb l'estil agressiu que el caracteritza ha enfilat cap a la boia amb rabia i decissió. La flota darrera optaba per virar i seguir el mateix camí que el No limits, excepte el Merlot que ha aguantat el rumb de la primera cenyida i ha virat molt endins per buscar vent fort i poder caure ràpidament sobre la primera boia. El primer parcial ha sigut:

1 Xavier Oliver (Merlot)

2 Xavier Vila (No limits)

3 Alfred Balcells (IOS)

4 Carles Martínez (Perepops)

5 David Sainz (Speed)

6 Dani Wirth (Black Sheep)

7 Guillermo Cortes ( Xolocolata )

Un cop passada la primera boia, el rumb de llarg ha sigut molt ràpid, en Xavier Oliver s'ha distanciat de la resta de la flota mantenint un relatiu avantatge. La segona boia no ha fet canviar les posicions, continuavem anant a tota velocitat amb un llarg diabólicament divertit però exigent amb les perilloses orçades provocades per les onades que anàven guanyant tamany.

Els canvis a la classificació s'han produïta entre la tercera boia i la quarta, l'Alfred ha tombat el patí i en Carles l'ha passat i en Guillermo també, per tant el pas per la quarta boia ha quedat:

1 Xavier Oliver

2 Xavier Vila

3 Carles Martinez

4 Guillermo Cortes

5 David Sainz

6 Dani Wirth

En Guillermo atacaba a en Carles que intentaba defensar la seva posició, però finalment en Guillermo l'ha passat entrant en tercera posició.

L'empopada avui ha sigut complicada, per l'onatge que dificultava mantenir rumb directe a boia i feia treballar de valent als patinaires, inclòs posant el peu a l'aigua per evitar canvis no desitjats a l'amura de la vela.

Ha sigut un dia fantàstic on tots em disfrutat de valent amb el recorregut. Val a dir que l'Alfred finalment s'ha retirat per dues volcades que l'han deixat exhaust.

Felicitats a tots i fins la propera.

Classificació final:

1.- Xavier Oliver

2.- Xavier Vila

3.- Guillermo Cortes

4.- Carles Martínez

5.- David Sainz

6.- Dani Wirth

7.- Alfred Balcells retirat

Imatges:

3 comentarios:

Carles dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Carles dijo...

Primer de tot, felicitar al Xavi Oliver per la victoria però també per donar cada dia més nivell a aquest "Blog" Això del registre de la direcció i força del vent és genial.
La regata ha sigut molt intensa i dura, llastima (o no) de la volcada de l'Afredo a la 2ª cenyda, ja que teniem una lluita personal molt maca. La resta d'aquesta cenyda he aconseguit aguantar l'atac del Guillermo que feia una remuntada amb força, però a l'empopada m'ha repassat sense problemes i encara m'ha tocat afinar per evitar que el David fes el mateix a la darrera cenyda.
Tot plegat ha sigut molt divertit, fins i tot s'ha fet curt... O no, ja que veient com venia el David per darrera, potser millor així.

Una abraçada i fins la propera!

Carles.

Alfredo dijo...

Solsament vull afegir que en a la sortida, que com mol be diu el Xavi O. ha estat un pel complicada, he sortit primer en clara aventatge i el fer el bordo cap a mar mhi he anat massa amunt (molt mes que el Xavi O. i he tingut que baixa a buscar la boia casi fent un llarg (en ves de cenyir)aixo mha fet perdre dues posicions. En resum regata dura (copio el video del Xavi V.) pero molt maca i ja cal que en espavilem perque arredera pujant molt fort!! Felicitats al primer i a la resta.