Buscar este blog

28 de septiembre de 2009

REGATA 27/9/2009

Vent: 8-15 nusos N - NE
Participants: 12
Mar rissada

Jornada amb vent, cosa que venia sent poc habitual a Canet, sembla que la tardor serà més ventosa fent més ràpides i emocionants les regates.

Ahir alguns dels patinaires van decidir no partipar, quedant la flota nomes en 12 patins.
La linea de sortida, degut a les rolades estaba perfecte per sortir per babor, cosa que ningú va fer ( por a un forat potser???) el cas és que un cop creuada la linea de sortida, ahir no van haver fora linees, el millor era virar per anar mar endins i buscar el vent enfora tot i que la regata de creuers feia que el bordo de mar tingues el perill de topar amb creuers, alguns de grans dimensions, fet que va fer virar abans d'hora a més d'un de nosaltres. La direcció del vent no era l'habitual, cosa que feia extrany anar cap a la platja al primer tram de la regata, i les posicions al capdavant no es veien clares, doncs la formació dels patins no eren clares, un cop s'acosten a la primera boia ja es comencen a veure les posicions del capdavant, en Lilu vira la boia en primera posició, seguit d'en Xavier Oliver, la lluita va ser ferotge durant tota la regata, seguits d'en Xavi Vila que estava a la güait dels dos primers donar un cop de gràcia i posar-se al capdavant, però el duel entre en Lilu i l'Oliver es va mantenir a bona velocitat cosa que no va permetre que en Vila s'acostes perillosament a les primeres posicions.

Finalment en Lilu que es va mantenir en primera posició tota la regata, amb polèmica a una virada de boia de barlovent cap a l'empopada , per preferència clara de Lilu sobre Xavier Oliver que no va respectar, Lilu posa peus a l'aigua per evitar topada, l'Oliver demana disculpes i s'aparta per que passi en Josep Mª i enfili l'empopada amb aigua neta, continua en primera posició , arriva a la boia per enfilar la darrera cenyida, seguit de l'Oliver que intenta atrapar-lo al tram final. El cansament comença a fer acte de presència, el vent puja d'intensitat, els musculs tensats a tope, la pressió es viu per moments, alerta!!! l'escota cau a l'aigua, en Lilu s'allunya però encara és possible lluitar per atrapar-lo , cal tensar a tope la vela per aplanar-la i aconseguir adreçar el barco d'una escora excessiva, entra la ratxa, apreta l'escota amb les dents mentre descansen les mans, penjat a tope buscant la barca per enfilar el rumb correcte, finalment creuem la linea d'arribada, 2817 primer, 2890 segon, 2618 tercer.

Degut a l'augment de la intensitat del vent, la zodiac es va moure, i alguns participants van tenir problemes per entrar, tot i que es va tenir en compte per la classificació final.

Les condicions de vent i mar van ser molt bones per la navegació, i cal destacar que els navegants del diumenge van tenir algunes volcades ( en Joan Xapellí ), però no va ser necessari cap rescat.

Bon vent i fins la propera regata!!!

Classificació:
1 Xavier Oliver
2 Josep Mª Masriera
3 Xavi Vila
4 Remy Rondeau
5 Carles Martinez
6 Bernat Coll
7 David Sainz
8 Jordi Soler
9 Dani Wirth
10 Joan Xapellí
11 Quim Nadal

4 comentarios:

Anónimo dijo...

bona crònica Xavi jo no us veig els del davant però per el darrere m'ho passo de conya, llàstima de la bolcada aquest dia anava bastant be, fins diumenge patinaires.

joan xapellí

Carles dijo...

Una regata molt maca. En el segon grup va estar al devant durant tota la regata el Remy, seguit a força distancia per la resta de patinaires, Speed, Bernat, Xescanna, Mandra, Black Sheep, Perepops, Nabu. que poc a poc van anar retallant aquesta diferència. Però va ser a la darrera cenyida on es va produir una intensa lluita per la 5ª posició entre el Bernat i el Perepops, entrant practicament plegats a la linea i sense cap possibilitat d'atrapar al Remy. Ja falta menys per Diumenge!!!

Anónimo dijo...

va ser una regata interesant com totes i ens va servir a molts per aprendre a navegar amb altres condicions de vent mes per homes.
Jo crec que vaig posar-me el pal massa enrera per por a no poder dominar el pati i no em deixava agafar molta vel·locitat.
Per cert el dimarts per la tarda va fer un vent perfecte per millorar amb aquets vents de tardor, vaig estar navegant va ser fantastic pero hagues sigut millor amb algun company.
Jo anava darrera d'en Joan Xapalli quan va volcar i el felicito perque semblava com un cotxe de F1 quan li canvien les rodes, en un segons va tindre el pati dret.
fins diumenge

David Sainz

Anónimo dijo...

Molt bona regata.Lluita entre en Xavi i en Josep Mª tota la regata, vaig estar montant totes les boïes primer i,incident a part en la virada a la boïa de la segona cenyida, (virada a la proa)es cert què vaig continuar primer tota l'empopada virant l'ultima boïa tambè per devant d'en Xavi,però l'ultima cenyida d'en Xavi va ser espectacular,em va passar i metre a metre em va anar treïen barlovent i distancia. Res a dir.
En David té raó, el pal massa enrrera va fer que jo tampoc pugués aguantar ni la cenyida ni la velocitat. Felicitats.
P.D. Xavi, en un campionat o regata mes rellevant et protesto. El reglament és el reglament.
Fins diumenge.

Josep Mª Masriera (LILU 2890)