Buscar este blog

5 de junio de 2011

8ena PROVA TROFEU SOCIAL PRIMAVERA 2011

Vent 230 rolada a 170 , 4-8 nusos
Mar plana exel.lents condicions de navegació i nombrosa flota a la sortida,18 patins a l'horitzó blanques veles sobre el mar turquesa i blau... Bucòlic paisatge, però quant ens posem en regata ens oblidem de l'entorn i concentrem els sentits connectant amb el vents i els elements.

La sortida del Lilu impecable, amb velocitat i cenyida com un coet cap a la boia de cenyida, a sotavent seu el 3000 que avui no trovaba la posició ideal de reglatge, fins i tot s'han tocat amb el David que cenyia molt millor. La sortida del Chopo i el Kris ha sigut molt bona amb velocitat i vent net. El primer en virar ha sigut en Lilu, que ha mantingut la primera posició en tota la regata amb molta autoritat com feia temps que no gaudiem.

La gran actuació del Chopo li ha valgut un segon lloc, que ha cultivat la seva victòria a la primera cenyida on ha assolit un còmode avantatge sobre el tercer classificat, que ha anat canviant de titular durant la regata, i finalment se l'ha endut en David Sainz, amb el seu Speed ha assolit una molt bona tercera plaça.

El quart en discordia i durant molta estona tercer, ha sigut  en Kris Cañas. que amb la seva tàctica de desvent ha fet treure de polleguera al 3000, que avui s'ha enfosat fins el cinquè lloc i amb dificultats per mantenir el cinquè lloc a l'arrivada, doncs en Dani Wirth ha tingut al seu abast la cinquena plaça i en Toni Balcells també ha amenaçat seriosament al Xavi Oliver, tot i que al darrer moment, el sr. Balcells ha decicit que estava mal montada la linea d'arrivada i ha girat cua sense entrar!!!

La regata ha tingut dos parts, abans i després de la rolada a 170º, fet que ha facilitat l'entrada directe sense bordos al rumb de la segona cenyida, enlloc de ser cenyida era un través, motiu que ha escurssat considerablement la duració de la regata i  ha accelerat la velocitat mitja de la  flota .

Bona setmana a tots i fins el proper diumenge.


Classificació
1.- Josep Ma. Masriera
2.- Alex Chopo
3.- David Sainz
4.- Kris Cañas
5.- Xavier Oliver
6.- Dani Wirth
7.- Joan Xapellí
8.- Jordi Cirera
9.- Jaume Vivo
10.- Bernat Coll
11.- Marc Mitja
12.- Joan Astals
13.- Joan Sunyer
14.- Francisco Cañas
15.-Carles AlBerti
16.- Toni Balcells (DNF)
17.- Pere Ibern(DNF)
18.- Martí Fradera (DNF)

11 comentarios:

Anónimo dijo...

Gran regata i gran dia, sembla que cada dia hi ha mes gent al capdevant i les posicions poden cambiar en qualsevol moment per un petit error o no interpretar correctament una rolada. que es preparin al campeonat d'europa, marivent al poder.
De totes formes he trobat a faltar cracs con el Fredy, Vila, Visiers i el gran desaparegut Albert Gurri.

David Sainz

Anónimo dijo...

Gran regata i gran dia, sembla que cada dia hi ha mes gent al capdevant i les posicions poden cambiar en qualsevol moment per un petit error o no interpretar correctament una rolada. que es preparin al campeonat d'europa, marivent al poder.
De totes formes he trobat a faltar cracs con el Fredy, Vila, Visiers i el gran desaparegut Albert Gurri.

David Sainz

Anónimo dijo...

Sembla que ha estat un bon dia. Algú li ha posat pedres al primera del club (diuen que s'ha vist a més d'un durant la setmana amb un serrutxo sota el braç...)
Fins diumenge vinent, que la copa Europa està a tocar !! entreneu, malditos, entreneu !!
Xavi V
Bala Blava

Anónimo dijo...

Felicitats Xavi, les teves cròniques son cada dia mès brillants. Fantàstica regata, sense incidents.......

CHOPO

Anónimo dijo...

Molt bona regata per tothom. 18 patins es una passada però més serà el dia que sortim tots. Per cert,...A la classificació falta en Toni Balcells !!! Del 7e perdem tots un lloc.

Jaume Vivó

Xavier Oliver dijo...

La setmana és fa molt llarga esperant el proper diumenge, i més quant tens un mal regust de boca de com ha anat la regata, m'hauré de pregunta "¿por qué?", snif estic deprimit, serà que és dilluns, vuaaaaaaah!!! apa fins diumenge familia, felicitats al Lilu i la resta de companys, sou uns fieres, la pressió per esta al davant és molt forta, seguiu així que farem un bon paper a la COPA D'EUROPA, per cert confirmeu-me a veure quants som al final.

salutacions

Anónimo dijo...

Molt bona la crònica del Xavi.
He tingut que entrar en situació ja que llegint-la he pensat per un moment que estava a Tahiti entrant a la mateixa badia que va entra el Marlon Brando desprès del motí de la Bounty.
Tot molt bucòlic, però en honor a la veritat, ahir el estat de la mar, el seu color, el ventet , el poc tràfic i la llum tant característica del Maresme desprès de la pluja, tot barrejat amb el blanc de les veles desfilant en perfecte harmonia i alineació donava una imatge única, de postal, ho sento de tot cor pels que no van venir, no sabeu el que us perdeu.
Dit això la regata molt maca. La sortida no estava del tot ben posada i la línia massa curta per tanta flota, sortida per la barca i cenyir a buscar més pressió der vent cap en fora, però a mig camí el compàs et marcava rolada i el rumb anava caient així que bordo i cap a Arenys, a la primera boia passa primer en Lilu seguit de l’Alex Chopo i darrera d’ells el Kris en Xavi Oliver i la resta de la flota encara compactada. En el llarg ja s’entreveia que el vent en faria de les seves i al final del recorregut donava per arribar a la boia quasi de cenyida. El traves es va convertir en una popa rodona, el vent ja havia canviat, i en tornar a la boia de terra per començar la segona cenyida, calia passar-la arrambat i tirar de dret en una espècie de llarg a tota castanya cap a la boia, en aquest rumb el Chopo va passar a ocupar la primera posició però va caure massa a sotavent, per donar velocitat al barco, i en arribar a la boia en Lilu li feia un interior i enfilava “l’empopada” un altre cop en primera posició. Per darrera en David escalava posicions així com el Dani i el Toni Balcells, en Xavi Oliver avui l’hi ha tocat barallar-se amb els companys per defensar la posició però no marxava gaire fi. Torna a passar per la boia de terra i la mateixa cançó virada arrambat i tirar de dret cap a l’arribada en un llarg-cenyida ràpid i a rumb directa, però atenció que per variar, la línia d’arribada tampoc estava ben posada, afavoria els que pujaven de terra i dificultava als que venien de fora, calia ajustar be la direcció directa a la boia per passar, sinó repicó. Al davant les posicions no varien, en Lilu es planta davant d’en Chopo i el marca fins creuar la línia. Meritòria tercera posició del David Sainz i la quarta d’en Kris. De la part de darrera no se que ha passat doncs a partir de la segona boia el grup davanter s’ha estirat i era difícil controlar el segon grup, però em consta que ho han passat d’allò més be.
Menció especial per l’Alex Chopo, ja fa moltes regates que està allà davant, no deu ser casualitat, la combinació del 2817 (antic Quim Esteva, antic Xavi Oliver) la vela nova, i principalment ell, que per fi s’ho creu, fan que en aquestes darreres setmanes hagi fet un salt endavant molt fort. El segon lloc d’ahir, amenaçant constantment al primer, i prenent el liderat en un tram de la regata ho diu tot. Això es passa molt emocionant . Sento molt les baixes abans esmentades, no sabeu el que us esteu perdent, però podeu arreglar-ho ja que la temporada d’estiu no ha fet mes que començar.
La setmana que be més.
BV ( Bala Vermella) al menys per un dia.

Josep Mª Masriera LILU 2890

Anónimo dijo...

Oliver, ara que estic tan emocionat i que m'ho passo tan be, t'agrairia, si es posible, i ja que hem arribat a les 8 regates del trofeu primavera, que quan tinguis un moment, possis la classificació per controlar les posicions amb els dos descartes i tenint en compte que només falten dues probes. Moltes gracies. Per cert, gracies Lilu pels teus comentaris de suport.

CHOPO

Anónimo dijo...

Enhorabona per tots els participants. Quina enveja!!, D'altre banda us comunico que començo a sentirme recuperat del tot, veurem El próxim cap de setmana que tal vaig en la International Adipav Cup a l'Ampolla i tornara el IOS a Canet!! per preparar la copa D'Europa!!
Bon Vent!!

Freddy

Anónimo dijo...

Atenció amic Freddy,
ja saps el que es diu amb aquests casos donde tengas la olla no pongas la.......................l'Ampolla.

Sort i a primera, però quan tornis a casa no et pensis pas que et trobaràs un jardí de roses i que faràs un "paseo triunfal" això es la guerra i com diu el President de la Federació, qui no corra VELA.

Anónimo dijo...

El que ha fet el comentari anterior era jo he oblidat signar.

Aprofito l’ocasió per felicitar també al Joan Xapellí ( Joan que no estamos tan mal!!!! ANIMS i cap amunt) i al Jaume Vivó que va fer un molt bon paper , amb el canvi d’embarcació i l’acumulació d’experiència que suposa la regular participació a les regates dels diumenges, PROGRESA MOLT ADECUADAMENT !!!! i això es deixà notar.
Que vagin prenen nota tots els que fan campana, que quan tornin........
Josep Mª Masriera. LILU 2890