Buscar este blog

31 de agosto de 2009

REGATA A ST POL 29/08/09 Home a l’aigua

El dissabte hi va haver regata social a St.Pol i uns quants del Mar hi van participar. Feia ventolina com sempre, I la regata anava més o menys també com sempre, al davant, l’Ariadna, l’Alfred l’Albert Gurri (que tornava amb força), el No limits i una pila més fins a 12.

El més destacat de la regatta no va ser el repicó del No limits a la proa del Tabalot, ni l’interior que el posava davant, sino que a la popa, el patró del No limits (servidora), fent el passarell, penjant-se per sotavent per atrapar als de davant, cau a l’aigua (fet no massa trascendent, més encara tractant-se d’ell). El tema és que l’escota estava entertolligada, el pal endavant i amb la ventolina que feia, el barco ni s’aproa ni volca i inicia un perfecte través a tota velocitat cap a les roques de St. Pol.



La veritat és que els tres primers minuts que ets a l’ aigua només penses en la regata, però després ja comences a veure que nedant no arribes a la platja, que en quatre minuts més el barco s’estimba contre les roques i que poca cosa pots fer sol. Et venen al cap tota mena d’experìencies conegudes. Es va estar cridant una bona estona per que la zodiac ajudés, tots els barcos cridaven, però no hi va haver manera. No es van enterar. La zódiac té una responsabilitat més gran del que sembla, és balissadora, jurat i salvament.



Al cap d’uns 10 minuts a l’aigua, l’Alfred Balcells i l’Albert Gurri, veient que la situació podia acabar en tragèdia, van abandonar la regata, estant els dos en una posició perfecta i com si ho haguéssin assajat un va a anar a buscar el barco i el va atrapar, i l’altre al patró.



Tot va acabar bé i únicament es va perdre una regata (el Bernat Coll va passar de 6è a 2on, al retirar-se també el 5è per altres motius)



Esperem i desitgem que aquests incidents només serveixin per evitar-ne de majors (ja hem parlat amb els de St Pol) (el diumenge el No limits anava tota l’estona amb una mà agafat a la cincha pel que pogués passar i no va arriscar ni un pel…. )



Agraiment molt sincer als dos pel mèrit de retirar-se i sobretot, per salvar un patí tan bonic com el No limits

Xavi Vila
No Limits

No hay comentarios: