Buscar este blog

4 de octubre de 2010

REGATA 3/10/2010 (4ª PROVA) TROFEU TARDOR

Vent: 4 a 7 nusos, 200º amb bornejades constants.
9 participants.

Regata molt treballada i tècnica on hem tingut moltes alternatives al capdavant, variant les posicions entre quatre  patinaires, en David Sainz, en Lilu en Xavi Vila i en Xavier Oliver, i lluitan molt a prop en Joan Sunyer que ha fet una gran regata tot i que al final s'ha desinflat una mica.

La sortida ha tingut un altre cop polèmica amb en Xavi Vila, segons en Rosen fora linea!, haurem de posar un visor per validar les sortides i desqualificar si no es compleix el reglament.

A la sortida el rumb triat per tothom ha sigut l'habitual, per estribord, i el primer en fer el bordo ha sigut el Lilu seguit de X. Oliver i el X.Vila. El primer pas de boia passa primer el 2817, però fa un llarg penos i, tot i l'avantatge que portava, en David Sainz l'adelanta sense despentinar-se la seva envejable  melena, vira primer la segona boia boia enfilant el través i darrera en Xavi Vila i en Lilu que també adelanten al Oliver que ha perdut el nord durant una estona de la regata, al través en Joan Sunyer també adelanta al 2817 i les posicions un cop  s'inicia la segona cenyida son: Xavi Vila primer, Lilu segon, tercer David Sainz seguit de Joan Sunyer i Xavier Oliver. Aquest últim remonta una posició quant enfilen l'empopada el Xavi Vila i en Lilu es van barallant i gairebé es toquen vàries vegades mentre en David i en Xavier Oliver van fent tot xinu xano, doncs el vent era molt fluix, un cop més enfilen la darrera boia el No Limits ( Xavi Vila) decideix anar per dalt, arriscant i buscant la victòria, doncs el Vila és molt competitiu i no li val un segon lloc, en Lilu navega en solitari pel bordo de platja, però les bornejades son constants i cal estar molt atent..., darrera seu en David i en J.Sunyer passen la darrera boia. En Xavi Oliver fa un intent d'atac final amb una molt bona cenyida i d'anar cinquè arriba primer a la línea d'arribada, tot lluitant amb el Lilu als darrers metres. El tercer lloc ha estat renyit amb el Xavi Vila i en David frec a frec, però finalment en Vila s'ha endut el tercer lloc. En Joan Sunyer, que ha fet una bona regata ha afluixat a darrera hora, perdent un lloc en favor del Kris Cañas que ha entrat cinquè. A continuació i a força distància en Freddy  Balcells, amb el Nano, doncs te el barco en reparació,  seguit del Toni Balcells i tancant la classificació en Bernat Coll.

 PD: "No et donguis per vençut i lluita  fins la darrera cenyida".

Classificació:

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Ja tornem a les regates de vent amanerat. Crec que aniré al regata de Calonge encar aque sigui per poder explicar que algú va trencar el pal, i si sóc jo, poder amortitzar l'assegurança.
Com passa sempre, si poguéssim tornar enrere deixaríem de fer algunes coses de la regata. Crec que tal i com anava rolant el vent l´'ultima cenyida era millor per adalt, lo dolent és que va tornar a bornejar dos o tres cops com a mínim. L'Oliver quan s'hi posa, s'hi posa, i va cenyir molt bé,encara que per entrar a babord, havia de ser ajudat per la bornejada. La tàctica és molt important, i "ante la duda, vete con Vicente" encara que estiguis convençut de que s'equivoquen.
Per altra banda, potser hauríem de fer dos regates al dia per anar agafant una mica de resitència i estratègia. Si t'equivoques a la primera, a la segona no torna a passar (normalment), assejar a acabar en popa, etc. També podem fer-ne una de més llarga amb tres sortides (per entrenar i que la bona sigui la tercera): en fi, podríem anar variant
Visto lo visto, i modèstia apart, el nivell d'aquest club "de pandereta" no te res que envejar a alguns altres.
visca el patí !!
salut
Xavi V.

Xavier Oliver dijo...

Em sembla interessant fer variacions als formats de regates, sino no evolucionem, cal posar creativitat per que no perdem l'alicient de navegar i regatejar.

Jo signo que fem tres sortides i la que valgui sigui la tercera. això ja ho podem posar en marxa!!!

gràcies per les aportacions Vila!!!

Anónimo dijo...

Si es pogues repetir la regata un cop passada la linea d'arrivada, allargaria 100 metres més avans de fer el bordo i així no hauria d'haver fet UN REPICO A CADA CENYIDA, i llavors el primer lloc no hagues perillat. Però aixo no es pot fer, com a tot en la vida, encara que la sabiduria adquirida en aquestes "cagades" et permeteran que el proper diumenge no et tornis a equivocar (o si) i això es la gràcia de la regata. La veritat es tot plegat te el seu morbo i fa que estiguis esperant el diumenge amb moltes ganes.
Ratifico al Xavi Vila, el nivell (al menys de 2ª) està d'allo mes be, i a les proves "me remito"
Salut.
Josep Mª Masriera LILU 2890