Buscar este blog

8 de noviembre de 2010

REGATA 7/11/2010 7º PROVA TROFEU TARDOR


A les dotze la mar estava totalment en calma i el poquet vent  que tot just apuntava minuts avança, havia parat.  Esperem la rolada a llevant, tal i com diu la predicció, i comencen a muntar els barcos. Som 11 com a mínim ens treure’m el mono.  Sobre la 1h 25 m. es dona la sortida amb un dèbil migjorn amb constants rolades ara cap a garbí, ara cau a llevant, instant abans de la sortida donava per la zodiac, però en el darrer instat rolada i dona per la boia, el Visiers surt per la boia en direcció a Garbí i ens talla la proa a tots que tirem cap a Llevant quant em pogut reaccionar el Javier ens porta un bon grapat de metres que augmenta en el transcurs de la prova. Jo viro més tard que ningú per que encara crec que al final es posarà el llevant, i no em puc apartar massa de la vertical de la primera balisa. Bona cenyida (vent molt fluix) i aconsegueixo passar 3  darrera el Xapellí la 1ª boia, darrera tots molt junts , com un pelotón ciclista, i davant el Visiers que va a la seva bola gaudint del avantatge inicial.
El llarg mal col·locat, i fem una especia de traves en Lilu passa al Xapelli i es col·loca segon i darrera el grup A.Balcells, Dani, Marc, D. Sainz i Xavi Vila, una mica més despenjats, naveguen molts  junts Pas de la segona , primer el Visiers (destacadíssim, segon Lilu, tercer en Joan i darrera tothom vira quasi al hora, el pelotón  casi aconsegueix atrapar al Josep Mª que passa 2º  enganxat al darrera en Xapelli i desprès, com un miracle, viren tots junts sense cops ni incidents remarcables. En el llarg, “pajara d’en Josep Mª i en Joan que no aconsegueixen fer córrer el Pati i veuen com la flota els atrapa i l’Alfredo, en Dani i el David Sainz els passen i s’escapen fins arribar a la boia de terra, per darrera en Marc i en Xavi Vila enganxats.

El Visiers passa la boia de terra i se’n va cap a cenyir per arribar i guanyar amb molta distancia sobre el segon, però decideix donar camí i marxar amb una diagonal molt oberta  direcció Arenys, segon passa  L’Alfredo Balcells, 3er en Dani i quart en David, i també prenen direcció molt oberta, en cinquè lloc passa en Lilu i decideix tancar el giro i cenyir a rabiar en direcció a la boia (si rolava seria a llevant i no era prudent allunyar-se tant de la balisa. Darrera  molt allunyat en Xavi Vila feia de les seves , al aigua i propulsant el pati com si anés a motor, davant de tots amb premeditació, al.levosia i sense nocturnitat tota l’estona del mon fins aconseguir passa la boia de terra, molt lleig.

I va rolar a llevant, en Visiers a la quinta forca torna  a tota vela per no perdre la posició, en Balcells, Dani i David queden massa a sotavent i en Lilu puja directa a boia, al final per metres passa 1er en Visiers amb cara d’ensurt veien com l’avantatge de centenars de metres va estar a punt d’esfumar-se en Lilu fa repicó enganxat a la Zodiac i passa segon (em van faltar 2 metres i dono la campanada) tercer en David darrera d’ells en Dani i en Xavi que també desprès del banyet  ha tirat recta a l’arribada darrera d’ells el Fredy i en Joan Xapelli. En Marc, en Bernat Coll, en Martí Fradera i en Pere Ibern es retiren

Classificació:   -Javier Visiers -Josep Mª Masriera- David Sainz-Dani Whirtz- Xavi Vila- Alfredo Balcells- Joan Xapellí.   Retirats: Marc Mitja - Bernat Coll – Martí  Fradera - Pere Ibern.

Crònica de Josep Mª Masriera
LILU 2890

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Moltes baixes ilustres, algunes de justificades, d'altres molta mandra.
L'aigua no està freda i la temperatura es molt bona, el mar està supertranquil sense embarcacions a motor, i el paisatge de tardor vist amb aqueta prespectiva es d'allo mes bonic.
El trofeig de tardor no s'acabat encara i està més obert que mai, el diumenge que be sembla que serà bo, apa doncs ens veiem a la linea de sortida.

Josep Mª Masriera .

Xavier Oliver dijo...

Hola nois, al loro que el Trofeu tardor esta calentet, avui penjaré la classificació general amb els tres descartes possibles, i nomes queden tres diumenges per acabar el Trofeu, les posicions estan apretades.
Jo estic fent moltes campanes, tot i que el mono de navegar el vaig poder apaibagar el dissabte navegant amb el Marc Mitjà, en Joan Sunyer, i en Joan Astals, amb un ventet de 10 a 14 nusos que va ser una bendició amb un mar pla com uns bassa d'oli.
Tinc moltes ganes de fer una regateta, veig que els companys no perdeu el temps i a la mínima que et despistes la primera possició perilla, cas del Visiers el diumenge, que amb rolades i poc vent és molt perillòs...
Salutacions a veure si puc venir aquest diumenge...

Anónimo dijo...

Vinga muchachos animeu-vos a fer les últimes regates de tardor que la cosa està animada i com més siguem més difícil els hi posarem, ja que estan per allà el mig tu passes d’allò més bé .
Pel que vist aquest últim cap de setmana hi han moltes ganes per quedar al cap davant això es maco i fa gran els nostre club
Si no navegueu, veniu que parlarem del SOPAR fi temporada ,.

Animeu-vos a fer més comentaris.

Joan Xapelli