Buscar este blog

24 de octubre de 2010

REGATA 24/10/2010, 6ª PROVA DEL TROFEU SOCIAL TARDOR 2010

Cap de setmana magnífic per les condicions de vent, mar i temperatura.
El dissabte 23 una colla de 7 patins van sortir a navegar amb un garbinet de força 3 i una mar amb molt poca onada, feia goig veure com corrien des de terra, els que no son tant regaters poden sortir els dissabtes , doncs sempre i ha gent per fer uns bordos.

El diumenge pintava malament, a les dotze del migdia la mar com un plat ni gota de vent i les previsions deien que entraria el garbí a les tres de la tarda. A punt de dimitir i anar a fer el vermut, cap a l’horitzó es dibuixava un canvi de color en la mar que ràpidament es va  convertí amb un ventet magnífic per fer la regata. Era una mica tard i el Rossend no està massa per allargar la jornada laboral, així que dues boies i un barlovent-sotavent arribada a la tercera cenyida, per  la boia de terra,  la groga de davant de l’estació i l’altre cara al vent (una mica massa a prop per el vent que va entrar) Zodiac mal posada i la sortida que era per barlovent .
Sortida disputada prop del comitè, el Javier Visiers s’emprenya amb el Josep Mª Masriera tot demanant “aigua” a la mateixa línea (era impossible cenyir més) un petit toc sense conseqüències i endavant. El Xavier Vila l’hi dona camí i s’escapa a sotavent, en Josep Mª i en Javier de cenyida a “rabiar” i el Cris Cañas mes a barlovent encara, però perdent velocitat, la resta de la flota molt enganxada navegant en grup. El bordo bo era per fora,  la boia de terra està nomes a dos cents metres de la costa i tant a terra el vent no dona massa net.
El bordo es fa a l’alçada de la boia, en Lilu va a rumb directa però per dalt baixa en Xavi Vila a tota castanya, mes de traves que de cenyida, i ràpidament contacta amb en Lilu, no fa cas del sotavent que aquest demana, el passa per sobre i es posa al davant, però no pot virar fins que el segon ho faci, doncs a la proa no es pot virar.
La primera boia la passa primer en Josep Mª seguit i enganxat amb el Xavi, i darrera d’ells en Visiers, en David Sainz, en Dani Wirth, en Cris, en Joan Xapellí, en Joan Sunyer, en Quico Cañas i en Joan Astals. Empopada i cap a terra la de terra, passa primer en Josep Mª seguit d’en Xavi i en Visiers amb el Dani i en David enganxats,. Segona cenyida, per dalt marcatge del Josep Mª al Xavi darrera es canvien posicions, en Javier volca, xocolatera inclosa, i en Dani agafa la tercera posició en la segona popa no varien gaire les posicions i en la tercera cenyida es defineix la classificació final, al cap davant en Lilu es dedica a marcar al Xavi i per darrera alguns intercanvis que deixen la classificació (veure imatges) .


En resum ens ho hem passat d’alló més be.
Trobem a faltar gent, espero que us animeu, la temperatura de l’aire i de l’aigua encara es molt bona i l’absència de embarcacions a motor i tràfic en general fa que es navegui molt be.

Josep Mª Masriera

CLASSIFICACIONS:





6 comentarios:

Anónimo dijo...

Ha estat una regata simpàtica, però massa curta (32min). Al davant, amb tant poca distància, era molt difícil canviar posicions. Cal dir que a la primera cenyideta, efectivament jo baixava molt obert per posar-me davant del Lilu, però amb la vela no el veia i de seguida ja era a sobre, total, al veure'l/sentir-lo orço i llestos. El molt p--- un cop jo era davant, em diu que no li viri a la proa (amb raó) i com que el triangle era tan petit, ja podiem seguir fins a Barcelona, fins que ell virés, total, estàvem donant avantatge als del darrera. Resposta: li podia haver amollat o aproar-me sense virar i la preferència era meva... però no ho he fet, he esperat, ha virat ell i ja està- ja no es mouen les posicions-
En fi,que podiem haver fet tres o quatre regatetes més,però el dinar es refredava
diumenge que ve, més, veniu tots
No limits

Xavier Oliver dijo...

En Xavi Vila te el campionat de tardor a la butxaca però no pot fallar, en Cañas petit no dona treva i si faltes a una regata més, en total hi ha 3 descartes possibles, t'haurà fotut el primer lloc!!!, al loro!!! que no s'atrevissin els panellets i els boniatos al sr. Vila, que de moment ho te de cara, però això és la F1, si tens una abandonament aviat t'atrapen a la classificació.

saludus des de terra, el que no navega, esniff
Xavier Oliver
2817

Anónimo dijo...

Tinc que dir que la regata amb va anar bastant bé, vaig anar recuperant posicions i quan creia que ja entrava 3er.,pujava per estribor al Dani Wirth que no vaig veure i ell tirant-se a popa del seu pati es va pujar demunt del meu quedant jo entre els dos patins " mea culpa" de no tirarse cap a popa dos furats "això es un amic", però es que faltavan 20 m. per la arribada, de tot això s'hen aprofità el David Sainz que entra 4t a prop de fer 3er.

Navegants no falleu aquest cap de setmana que tenim 3 dies de bon vent. Si teniu que demanar algún tipus de permis, en el club es faràn certificats.

joan xapellí

Anónimo dijo...

Bueno bueno, aproarse, amollar... preferencia ...i ja esta!!!!! vale, vale però el de darrera no et pensis que es quedaria en plan contemplatiu eh?.
Això en veritat es com la F1 l'Alonso anava amb poques opcions però....... i en el Trofeu Tardor es poden fer 3 descartes així que no diguem blat... que "no estamos tan mal" i pot passar de tot fins al fina no es sabrà. Es molt emocionant.

Josep Mª Masriera (am un altre primer i els tres descartes això es posa al roju vivu)

Xavier Oliver dijo...

Jo no tinc res a fer al trofeu tardor i aquest any el ranking del 2010 ho tinc impossible, per tant em dedicaré a afavorir que hi hagi més emoció al tROFEU TARDOR, incordiant als que van primer... je je ...

Xavier Oliver dijo...

Jo no tinc res a fer al trofeu tardor i aquest any el ranking del 2010 ho tinc impossible, per tant em dedicaré a afavorir que hi hagi més emoció al tROFEU TARDOR, incordiant als que van primer... je je ...