Buscar este blog

15 de junio de 2009

REGATA 14/6/2009

Vent: Força entre 0 i 0,5 ventolina total.
Direcció: Est - LLevant

Es dona la sortida deixant a fora a un o dos que no varen arribar pel poc vent que feia.

Flota compacta al començament amb força tapades del poc vent que hi havia. Tots sortim a estribor però de seguida comencem a virar, donat que per dins suposàvem que hi hauria més vent i efectivament així va ser. Primera boia, No limits, Speed, Lilu, Fredy, Visiers,Chopo, Wirth, Chapelí, Mitjà,Toni Balcells, etc.

LLarg i través, pràcticament empopat amb canvis en la classificació a partir del tercer lloc. Boia 2, No limits primer, Speed segon , Fredy, Lilu recuperant. A aquesta boia crec que hi va haver un merder al passar i tres o quatre barcos estaven en compromís

Boia 3 igual. Segona cenyida, majoritàriament per adalt, el vent pujant una mica, perfecte. No limits acaba la segona cenyida obert i amb prou veolocitat, ningú no vira abans i passem sobrats.

Empopada, encalmada, tots parats intentant aprofitar cada ratxeta de vent per avançar una mica més. No limits i Speed rumb directe, Lilu va una mica més per avall pel que es reserva marge per anar orçant.

Boia 3, abans de l´’inici de l última cenyida. No limits s’acosta a la boia pràcticament parat, veu que necessita traslutxar, per no tocar boia, ho fa i per accelerar-ho aplica mètode “home a l'aigua”, però se li espacaba el barco i comença a orçar-li, comença a nada darrera el patí per atrapar-lo, perd una bota, casi s’ofega, però ho aconsegueix, puja al barco per sotavent i quan ja hi era, apunt de tornar a traslutxar arran de boia, per començar cenyida, es troba a barlovent al Speed, assegut a popa, que sense dir massa coses, per què deuria saber que NO tenia preferència, li fum un forat a metro i mig de la proa. En Xavi Vila salta a barlovent per evitar segon forat (protecció del casc amb el còs), i uns crits que encara ara se senten. Mentre dura el rifi- fare (una bona estona), el Lilu va passant xino xano i es cola, fent l’última cenyida, petita i senzilla en solitari

Classificació:

1.- Lilu

2.- Speed (Desc)

3.- Fredy

4.- Marc/ Chapelí/ Wirth

7.- T. Balcells (amb el seu nano- molt educatiu-

8.- Visiers (retirat)

9.- Alex Chopo (retirat)

10.- No limits (foredat)

TERCER temps:

No limts protesta per l’abordatge a Speed. Tota la raó.

El professor Visiers, malgrat tot, esgrima una tesi que com a mínim sorpèn : diu que pel fet de tirar-se a l’aigua i aplicar mètode “giro desde el agua”, es perdria el dret de prferència. Es discuteix una mica el tema.

Finalment no es formalitza cap protesta perquè tampoc queda clar qui es el jurat ni si s’aplica el reglament (tema que caldria posar una mica d’ordre perquè ara ja ens fa falta)

Lliçons a aprendre, i apreses:

No limits, 20 anys de regates, 15 últims sense forats. Revisarà el mètode “gir des de l’aigua”

Speed, abans de fer un forat, perdre la vida).

I el que és més fácil, quan hi ha algú maniobrant vora un boia, és millor obir-se i apartar-se per evitar el perill (de fet no sé què guanyava acostant-se tant )

Salut,

Xavi Vila.


9 comentarios:

Anónimo dijo...

Xavi ets un grandios patinaire i anar darrera teu sempre s'apren molt i espero segir aprenent durant molt de temps.
Primer de tot et torno a demanar disculpes per la topada que vem tindre, encara que com ja saps discrepo de la teva versió.
Pel que fa a la regata va ser molt interesant per la proximitat de tots els patinaires, crec que estem en un moment on comença a igualarse tot de tal forma que en un pas de boia poden cambiar les classificacions aixo fa molt emocionant cada regata, espero que el nivell i la participació no afluixi, perque es collonut.
Per cert Speed(desc)ni de conya.

David Sainz Speed

Xavi Vila (No limits) dijo...

Amic David, crits apart,que en realitat formen part de la coreografia de les regates, crec que sempre actues de molt bona fe Tots estem en aquest món per aprendre, i cada dia ens emportem alguna cosa (forat i tot). Jo vaig aprendre més del que et penses el diumenge
Discerpis o no de com va anar la topada, que potser tens raó, hi ha quatre raons simultànies i objectives per les que només amb una d'elles ja no tindríes la preferència :

1.- exterior de boia (no lmits interior)
2.- posterior (no limits al davant)
3.- amurat a babor (no limits a estribor)
4.- a barlovent (no limits a sotavent)

En fi, no hi donem més voltes, ens pot passar i ens passarà a tots, només que a la propera, pensa que potser sí que es pot fer maniobrar el patí des de l'aigua no només per virar sinó també per evitar una colisió (en el fons no és més que un tròs de fusta surant-això sí, molt maca-
Salut
No limits

Anónimo dijo...

Amics Xavi i David,
Fins ara he preferit quedar una mica al marge de la"polèmica" perquè, en realitat no conec prou el reglament, en referencia a una situació com la que ens afecta.
He fet les oportunes consultes a gent que coneix bé el reglament i m'han confirmat que, efectivament, no està permessa "la maniobra de tirarse al agua para impulsar y o cambiar la dirección de la embarcación, modificando su rumbo y velocidad, si esta permitido introducir parte del cuerpo o todo ello como ayuda en bordos y trasluchadas pero sin dar inpuslso tanto sea en proas o popas" aixo és més o menys la transcripció, no literal, de la explicació donada.
Independenment d'això estic totalment d'acord amb el Xavi,que si algú es troba en problemes al costat de la boïa, és millor evitar-lo encara que es perdin uns metres perquè despres si estas concentrat es poden recuperar, i si no que li preguntin al que anava tercer,que aprofitan l'enrrenou es va colar i va acabar primer.
Mol d'acord amb el David, estem en un moment en què tot comença a igualarse.L'altre setmana en Carles (Perepops)amb tot el merit va guanyar-li la regata al Merlot (Xavi Oliver) en una ultima memorable cenyida, el Joan Xapellí i en Dani Wirthz cada vegada estan més aprop i amb l'arribada del estiu, esperem que s'incorpori l'Albert Gurri, en Francesc Pujades (mosso)que ja és aqui, el Guillermo (Xocolata) en Javier Visiers,recuperat del genolls els germans Jordi i Roger Soler etc etc... això treurà xispas (sense forats) i el merit ja serà quedar entre els cinc primers, encara què el més important és una multitudinaria participació i sobre tot BON ROTLLO I al entrar a la platge s'acabat tot, un porrò (de cervessa i llimonada)i a comentar la jugada.

Josep Mª Masriera (LILU)

Carles dijo...

Això,això, molta flota, molt bon rotllo,i el porronet que no falti

Aquest diumenge no fallaré a la cita. Ja entinc ganes!!!

Carles,

Xavi Vila (No limits) dijo...

Ok, ok, si el reglament diu això, acord però anem a pams i intentem diferenciar els moments

1.- una cosa és fer una maniobra irregular, i per tant, exposar-se a que algú la protesti

2.- una altra és, posteriorment, rebre un abordatge sense preferència, pel que igualment és denunciable

La primera no deslliura de culpa la segona, els dos estarien descalificats (si els protesten): no hi ha cap mena de nexe causal ni relació entre la primerai la segona, pel que viuen independents

Bé, aquesta és la meva humil opinió

Per altra banda,veig que això de tenir tema de xerrera durant la semana, la fa més amena mentre arriba la propera regata. Aviam si la que ve parlem però sense cap forat

salut i bon vent

Anónimo dijo...

No cal que esperem a diumenge demà divendres a les 4:30 hi ha una tremenda regata, s'espera un vent ideal, un solet perfecte, uns patinaires entregats y un porronet per tots els participants patrocinat per el campió.
Xavi si pots vindre ens organitzem perque puguis fer la regata.

David Sainz

Anónimo dijo...

El patí d'en Xavi estarà preparat (amb una "nyapa xapusera" pero efectiva perquè navegui, si vol, tot el cap de setmana, i per la setmana que bé, estarà llest i ben reparat per la regata de Sant Pere.

Josep Mª Masriera (LILU)

Xavi Vila (No limits) dijo...

Moltes gràcies companys això és fer pinya!. El divendres(avui)ho tinc magre, però diumenge, hi serem tots

bon vent !

Xavier Oliver dijo...

Teniu la classificació final del 14/6/2009, em falten dades: